Kızılötesi filmin gelişimi
1910’da Robert Williams Wood adlı bir Amerikalı fizikçi kendi fotoğraf plakalarını duyarlılaştırdı ve çeşitli sahnelerin ilk bilinen kızılötesi fotoğraflarını üretti. Resimler Kraliyet Fotoğraf Derneği’nin Ekim 1910 tarihli Fotoğraf Dergisi’nde yayınlandı. Wood’un fotoğrafları, çok uzun pozlamalar gerektiren deneysel bir film kullanılarak çekildi.
Her ne kadar Wood kendi plakalarını duyarlılaştırmış ve 1910’da kızılötesi fotoğraflar çekmiş olsa da, kızılötesi film Kodak’ın kızılötesi ışığa duyarlı emülsiyonlar geliştirdiği 1930’larda ticari olarak piyasaya sürüldü. 1937’ye kadar beş farklı üreticiden 33 tip siyah-beyaz kızılötesi film vardı.

Kızılötesi fotoğrafçılığın popülerleşmesi, 1960’lı yıllarda, 35 mm’lik false-color olarak adlandırılan 590 nm görünümüne benzer, bitkilerin rengi daha çok koyu turuncu-mor renk arasında olan kızılötesi filmin Kodak’tan edinildiği zaman başladı. Kızılötesi fotoğrafçılığının 1960’larda popüler olmasının bir başka nedeni de, Jimi Hendrix ve Frank Zappa da dahil olmak üzere çok sayıda sanatçının albüm kapaklarındaki Kızılötesi tekniği kullanmasıydı.

Sayısal Kızılötesi Fotoğrafçılığın Gelişimi
Fotoğrafçılığın Dijitalleşmeye geçmesiyle birlikte Kızılötesi Fotoğrafçılık alanında da büyük gelişmeler olmuştur. Kızılötesi filmlerde grenleşmenin fazla olması görünün netliğine büyük oranda etki etmesinden dolayı dijital fotoğrafçılıkla beraber daha net ve keskin fotoğraflar ortaya çıkmaya başlamıştır. Daha önceleri Kızılötesi filmlere oranlara nanometre seçenekleri gelişmiştir. Sayısal fotoğrafçılıkla birlikte video çekimleri de kolaylaşmıştır.


China or America, which one do you like